2014. január 19., vasárnap

Pályázat: Hahn István-díj

2014-ben ötödik alkalommal írjuk ki a Hahn István ókortörténész emlékét ápoló Non Omnis Moriar alapítvány pályázatát. Az alapítók célja, hogy kétévenként egy egyetemi tanulmányait már elvégzett, az ókortörténetre szakosodott 35 év alatti oktató vagy kutató számára hozzájárulást nyújtsanak egy szakmai fejlődését elősegítő tanulmányúthoz.

A május 13-án átadásra kerülő 250 ezer forintos díj odaítéléséről az alapítvány kuratóriuma dönt.

A pályázatok 2014. március 17. 20 óráig nyújthatók be a nemeth.gyorgy at btk.elte.hu címen. A pályázók eredményükről elektronikus postacímükön 2014. április 18-án kapnak értesítést.

A pályázatnak tartalmaznia kell egy az elektronikus postacímüket is feltüntető önéletrajzot, az MTMT-ből kinyomtatott bibliográfiát és pályázati tervet. A díjnyertes pályázó kutatásai eredményéből egy legfeljebb 100.000 leütésből álló angol, német vagy francia nyelvű tanulmányt készít, amelyet önálló kötetben megjelentetünk az István Hahn Lecturers sorozatban. A díjnyertes a kutatásairól a 2016-os díjátadón 30 perces előadásban számol be.

A kuratórium nevében:

Németh György tanszékvezető egyetemi tanár
R. Hahn Veronika

(Személyes technikai megjegyzés: a pályázók figyelmét külön felhívom arra a sajnálatos változásra a pályázati kiírásban, hogy a bibliográfiájukat az MTMT-ből kell kinyomtatniuk, amely egy kifejezetten vicces rendszer - ne halasszák utolsó napra MTMT-s bibliográfiájuk felépítését!) 

Nincsenek megjegyzések: